Bewust verbonden ademen

Wil je ook meer ruimte en/of meer ontspanning voelen? Mentaal of fysiek? Een bewust verbonden ademsessie (ook wel transformational breathing genoemd) kan jou helpen spanning en verkrampingen te verminderen en/of los te laten. Of te leren zijn met wat er is.

Ademen, het is iets zo vanzelfsprekends en toch ook heel bijzonder. Het gebeurt automatisch en we hoeven er (vaak) niets voor te doen. Tot het moment dat onze keel dicht geknepen lijkt te worden. Dat we een zware steen op onze borst voelen. Of verkramping voelen, bijvoorbeeld in onze schouders of onze maag. Dan worden we ons bewust van onze adem en geeft ons lichaam ons een signaal. Een signaal dat verandering nodig is.

Hoe mooi is het dan om juist de adem te gebruiken om die fysieke en/of mentale blokkades te verminderen en/of op te lossen? Door een bewust verbonden ademsessie kan je weer meer ruimte en ontspanning voelen. Kan je stress verwerken en aan de slag gaan met lichamelijke ongemakken.

Ben jij benieuwd wat een ademsessie precies voor jou kan doen? Neem dan eens contact op voor een kennismakingsgesprek en samen bekijken we jouw situatie en wat jij nodig hebt om verder te komen.

Een adem coaching traject bestaande uit meerdere ademsessies behoort tot de mogelijkheden en is vaak aan te raden om bijvoorbeeld klachten te verminderen én nieuwe patronen aan te leren. Een traject bestaande uit 10 sessies (die we gezamenlijk plannen) heeft dan de voorkeur. Een korter traject van bijvoorbeeld 6 sessies is ook mogelijk. Informeer naar de trajectmogelijkheden (en bijhorende kortingen) tijdens het kennismakingsgesprek.

Een bewust verbonden ademsessie is een reis naar jouw vitale en ontspannen zelf en ik begeleid je graag op die reis 🙂

Enkele ervaringen van eerdere deelnemers

“Al na de eerste sessie kon ik ruimer ademen.”

“Ik voelde mij na de sessie heel ontspannen.”

“Heerlijk om zo even tot mijzelf te kunnen komen.”

“Door de sessie kon ik mij even helemaal richten op het hier en nu.”

“De sessie heeft mij geholpen om dichter bij mijn gevoel te komen en bewuster te worden van mijn grenzen.”

Praktisch

 • Een sessie duurt ongeveer 2 – 2,5 uur (incl. voor- en nabespreking)
 • Trek gemakkelijke/loszittende kleding aan
 • Wil je nog wat eten voor de sessie? Eet dan ruim van te voren (ongeveer 2 uur)

Bewust verbonden ademen is niet voor iedere gezondheidssituatie passend. Dit is onder andere afhankelijk van ernst/mate van de klachten. In de volgende situaties wil ik je vragen om dit bij jouw aanmelding te vermelden:

 • Zwangerschap
 • (geschiedenis met) hart- en of vaatziekten (ook aneurysma’s, hartaanval of beroerte) of een hoge bloeddruk die niet onder controle is met medicijnen
 • (voorgeschiedenis van) Epilepsie
 • Psychose gevoeligheid
 • Zelf of naaste familie bekend met schizofrenie en of bipolaire stoornis
 • Vrijstaand netvlies of glaucoom
 • Recente chirurgie of verwondingen
 • Ziekenhuisopnames voor een psychiatrische aandoening in de afelopen 10 jaar
 • een situatie waarbij je niet zeker bent of je mee kan doen (neem dan even contact met mij op om jouw situatie te bespreken)

Na het ontvangen van jouw aanmelding zal ik contact met je opnemen voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we ook jouw persoonlijke gezondheidssituatie en eventuele klachten die je ervaart.

Over mij

Als ademtherapeut heb ik een 2-jarige ademopleiding gevolgd en inmiddels al veel vrouwen (én mannen) begeleid op weg naar onder andere (!) meer ontspanning, rust in het hoofd, ruimte (mentaal en fysiek), verbinding met zichzelf, energie, zelfvertrouwen en aarding.

Mijn werkervaringen op het gebied van vitaliteitscoaching, loopbaancoaching, re-integratie en chronische stress, neem ik daarbij mee.

Daarmee is ademcoaching & – training bij mij bij uitstek geschikt voor jou als jij last hebt van:
– (chronische) stressklachten (ook bij overspannenheid en burn-out)
– niet-helpende patronen
– benauwdheid (door bijvoorbeeld astma, maaar ook door paniek- en angstklachten)
– pijnklachten, zoals spierpijn, hoofdpijn of rugpijn
– mentale en of fysieke prikkels (bijvoorbeeld omdat je bekend bent met astma, autisme, adhd, of hsp bent)

Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met mij.

Liefs,

Jozien

06-28259161 / jozien@chooseyourway.eu

Call Now