Voor veel mensen ligt bij het zoeken naar werk de focus op het vinden van een leuke baan. Maar minstens zo belangrijk is nadenken over een geschikte werkplek. Voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels kan het vinden van een goede werkomgeving lastig zijn. Bijvoorbeeld voor hoogsensitieve personen (HSP), waarbij het omgaan met de sensitiviteit sowieso al een uitdaging is.

 

Notebook, Laptop, Het Werk, Pc, Computer

 

In deze workshop besteden we aandacht aan die sensitiviteit. Vragen die voorbij komen zijn: Wat is hoogsensitiviteit? Welke werkomgeving is ideaal voor jou als HSP? Hoe kun je een passende werkplek voor jezelf creëeren? Omdat een werkomgeving nauw verbonden is met het soort werk en de werkzaamheden die iemand moet uitvoeren, zullen we ook stil staan bij welk soort werk geschikt is voor hooggevoelige mensen. Werkvorm: We gaan met behulp van creatieve methoden op zoek naar mogelijkheden. Door ervaringen heb je bepaalde denkpatronen ontwikkeld en creativiteit helpt je om een breder kader te scheppen waarbinnen je goed kunt functioneren met sensitiviteit.

 

Notes:

  • Onder hoogsensitieve personen bestaan veel verschillen. Er zal daarom voldoende ruimte zijn voor persoonlijke vragen.
  • De workshop is ook interessant voor mensen die niet hoogsensitief zijn, maar wel merken dat ze veel last hebben van diverse fysieke, mentale en/of emotionele prikkels.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan! Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Deze workshop is ook interessant voor mensen die niet hoog sensitief zijn, maar wel merken dat ze veel last hebben van diverse fysieke, mentale en/of emotionele prikkels. Wil jij ook een leuke baan én een passende werkomgeving zoeken? Ieder gaat naar huis met nieuwe handvatten om een geschikte werkomgeving te vinden en te creëren.

 

Deelnemers over de workshop HSP & een passende werkomgeving

“De workshop biedt een heldere uitleg over de eigenschap hoogsensitiviteit en waar je tegenaan kunt lopen.”

“Het zet je aan het denken over hoe je prettig kunt werken, rekening houdend met (hoog)sensitiviteit.”

“Er was een open sfeer en veel herkenning in de verhalen van andere deelnemers.”

“De workshop geeft een goede kennismaking met het onderwerp, het bespreekbaar maken van hoogsensitiviteit en je leert mogelijkheden te zoeken om er mee om te gaan. Dit is waardevol.”

 

Volgende data

donderdagmiddag 12 oktober 2017 (tijd: 13.00 – 15.30) – deze editie wordt i.s.m. Stichting De Broekriem georganiseerd. Aanmelden kan via de Broekriem. Locatie: The Student Hotel, Groningen.

zaterdag 25 november 2017 (tijd: 13.00 – 15.30). Locatie: Groningen.

zaterdag 17 februari 2017. Locatie Groningen. (deze datum vervalt. In plaats hiervan zal er zaterdag 13 januari een introductieworkshop Hoogsensitiviteit plaatsvinden).

Call Now