HSP & Werk – hoogsensitiviteit en een passende werkomgeving

Voor veel mensen ligt bij het zoeken naar werk de focus op het vinden van een leuke baan. Maar minstens zo belangrijk is nadenken over een geschikte werkplek. Voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels kan het vinden van een goede werkomgeving lastig zijn. Bijvoorbeeld voor hoogsensitieve personen (HSP), waarbij het omgaan met de sensitiviteit sowieso al een uitdaging is.

Notebook, Laptop, Het Werk, Pc, Computer

In deze workshopreeks besteden we aandacht aan die sensitiviteit. Vragen die voorbij komen zijn: Wat is hoogsensitiviteit? Hoe kan ik mijn eigen energiebalans beïnvloeden? Welke werkomgeving is ideaal voor jou als HSP? Hoe kun je een passende werkplek voor jezelf creëeren? Omdat een werkomgeving nauw verbonden is met het soort werk en de werkzaamheden die iemand moet uitvoeren, zullen we ook stil staan bij welk soort werk geschikt is voor hooggevoelige mensen.

Workshop 1 Hoogsensitiviteit: herkennen en erkennen 

In deze eerste workshop zullen wij eerst ingaan op wat hoogsensitiviteit precies is en welke verschillende typen hoogsensitieve personen er zijn. Daarnaast leren de deelnemers hun eigen kwaliteiten (beter) kennen en hoe zij deze positief kunnen inzetten.

Workshop 2 Hoogsensitiviteit & stress: werken aan meer energie 

In de tweede workshop zullen we ingaan op wat vitaliteit is en hoe stress(klachten) van invloed is op onze vitaliteit. Verschillende soorten stress worden besproken en er is ruimte voor het delen van eigen (werk)ervaringen. Verder gaan de deelnemers hun eigen energiebalans ontdekken en hoe zij een positieve energiebalans kunnen krijgen (en behouden).

Workshop 3 HSP op zoek naar passend werk 

In de derde en laatste workshop zullen we kijken hoe we met de verkregen kennis en ontwikkelde vaardigheden uit de vorige workshops aan het werk kunnen om een passende baan te vinden. Daarvoor zal worden gekeken naar de kwaliteiten van de deelnemers. Vooral zullen de deelnemers aan de slag gaan met het ontdekken van hun wensen aan een nieuwe baan en een passende werkomgeving. Vervolgens zullen we verschillende mogelijkheden bekijken hoe werkzoekenden hun wensen kunnen omzetten in kansen om de baan te krijgen die bij hun past. Daarbij zal ook worden stilgestaan bij een stukje rouwverwerking als het gaat om het verlies van werk.

Werkvorm

We gaan met behulp van creatieve methoden op zoek naar mogelijkheden. Door ervaringen heb je bepaalde denkpatronen ontwikkeld en creativiteit helpt je om een breder kader te scheppen waarbinnen je goed kunt functioneren met sensitiviteit.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan! Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Deze workshop is ook interessant voor mensen die niet hoogsensitief zijn, maar wel merken dat ze veel last hebben van diverse fysieke, mentale en/of emotionele prikkels. Wil jij ook een leuke baan én een passende werkomgeving zoeken? Ieder gaat naar huis met nieuwe handvatten om een geschikte werkomgeving te vinden en te creëren.

Deelnemers over de workshop HSP & een passende werkomgeving

“De workshop biedt een heldere uitleg over de eigenschap hoogsensitiviteit en waar je tegenaan kunt lopen.”

“Het zet je aan het denken over hoe je prettig kunt werken, rekening houdend met (hoog)sensitiviteit.”

“Er was een open sfeer en veel herkenning in de verhalen van andere deelnemers.”

“De workshop geeft een goede kennismaking met het onderwerp, het bespreekbaar maken van hoogsensitiviteit en je leert mogelijkheden te zoeken om er mee om te gaan. Dit is waardevol.”

Praktische informatie

HSP & Werk is een workshopreeks die bestaat uit 3 fysieke bijeenkomsten in de avond in Groningen. De eerste bijeenkomst vindt plaats in de Week van de HSP 2022. De andere twee workshops in de weken erna.

De training is heel praktisch ingericht met diverse opdrachten en (ontspannings)oefeningen die na de training direct thuis kunnen worden uitgevoerd. De training is geschikt voor iedereen die op zoek wil of is naar een passende baan. Aangezien in elke workshop verder wordt gewerkt aan jouw ontwikkeling, wordt sterk aanbevolen om deel te nemen aan de gehele training van 3 workshops.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jozien@chooseyourway.eu. Vermeld daarin je naam, adres, emailadres en telefoonnummer. Of vul het onderstaande formulier in. Na inschrijving ontvang je meer informatie, zoals het adres van de locatie.

Investering: speciaal voor de Week van de HSP is er een speciale prijs van € 199,-. Dit is een eenmalige mogelijkheid (daarna gaat de prijs omhoog). Dus ben je geïnteresseerd? Maak dan zeker gebruik van deze mogelijkheid!

Volgende data

  • In het kader van de Week van de HSP 2022 (13 t/m 19 juni 2022): maandag 13 juni / 20 juni / 27 juni van 19.30 – 22.00 uur

Aanmelden

Inschrijven

* indicates requiredCall Now