Hier kunt u meer informatie vinden over CYW en HRD gerelateerde thema’s

Ademwerk

‘Efficiënte ademhaling geeft energie’ – interview met Huisarts/Leefstijlarts Monique Tjon-A-Tsien op Nu.nl

Is ademwerk de zoveelste hype of of een geheim wapen voor een stressvrij leven? – artikel De Zondag

Opmerking: Jozien gebruikt verschillende ademtechnieken in haar coaching afhankelijk van jouw situatie. Een gratis kennismakingsgesprek of een gesprek voor meer informatie kan je aanvragen via het contactformulier.

Coaching

Waarderend Onderzoeken op de website van expert Robbert Masselink

Provocatief Coachen

Loopbaan

Het aandeel vrouwen aan de top is regelmatig onderwerp van discussie. Maar wat is de top? Het impliceert een verticale structuur in organisaties en in de samenleving. De wereld is echter snel aan het veranderen. Claire Boonstra geeft haar verfrissende kijk op de traditionele hierarchie (met ideëen voor onderwijsontwikkeling om kinderen op te leiden voor de organisaties van morgen).

Een stap verder is niet altijd een stap omhoog. Voor het nemen van een stap terug wordt veelal de negatief klinkende term ‘demotie‘ gebruikt. Hier wordt nog eens aangegeven waarom het juist belangrijk is demotie te bespreken. Voor zowel de organisatie als werknemers.

Het vinden van passende werkzaamheden of de juiste baan is voor veel mensen een uitdaging. Dit artikel gaat in op de HSP’ers waarvoor het bijzonder belangrijk lijkt te zijn om passend werk te vinden. In het artikel wordt onderzoek van de HSP expert Elaine Aron aangehaald.

Naast een midlifecrisis komt een quarterlife-crisis steeds vaker voor. Vooral onder hoogopgeleiden. Ook jong en last van stress? Naast ‘Het Dertigers Dilemma’ van Nienke Wijnants is dit een interessante boekentip

Organisatieontwikkeling

Gezien de snelle veranderingen in onze complexe wereld is het van belang zicht te hebben op de manier waarop een organisatie en haar personeel leren. Een beschrijving van het leerklimaat in de organisatie laat zien hoe het leren is vormgegeven. Met inzicht over het huidige leerklimaat kan de organisatie deze veranderen om (beter) te kunnen anticiperen op de ontwikkelingen in de omgeving.

Een belangrijke succesfactor voor organisaties is gelegen in haar cultuur. De organisatiecultuur omvat (onder meer) de waarden en normen en hoe mensen met elkaar omgaan in een organisatie. Geert Hofstede heeft internationaal onderzoek verricht naar de organisatiecultuur van bedrijven. Wanneer de omgeving verandert of de organisatie zelf wil veranderen kan cultuurverandering essentieel zijn.

Call Now