Een individuele ademtraining gericht op persoonlijke en professionele transformatie voor meer balans & veerkracht in het leven

Wanneer een individuele ademtraining?

Herken je jezelf in één van de volgende uitdagingen:

 • (chronische) vermoeidheid
 • pijnklachten
 • veel stemmingswisselingen
 • zoeken naar de zin van de dag
 • twijfel aan jouw eigen kwaliteiten
 • blijven piekeren (over afspraken, deadlines, verwachtingen van anderen)
 • onverklaarbare duizeligheid/sterretjes zien/tintelingen in de vingers en/of andere lichaamsdelen
 • je loopt regelmatig/vaak tegen niet-helpende patronen aan, maar het lukt je niet deze te veranderen (bijvoorbeeld gesprekken vermijden uit angst voor ruzie, anderen steeds eerst helpen voordat je denkt aan jouw eigen behoeften of eindeloos jouw rapporten blijven veranderen/corrigeren voordat je de definitieve versie verstuurd vanwege perfectionisme/faalangst)

Of ben je op zoek naar balans omdat je het lastig vindt met de vele prikkels om te gaan door:

 • hoogsensitiviteit
 • autisme
 • overgevoeligheid door trauma
 • chronische stress/overspannenheid/burn-out
 • onderprikkeling/bore-out
 • perfectionisme/faalangst

Dan is een individuele ademtraining wellicht iets voor jou 🙂

Ook als je al meerdere gesprekstherapieën en/of specialisten hebt geprobeerd en je merkt dat je nog niet daar bent waar je graag wilt zijn, kan ademtraining een interessante optie voor jou zijn!

Wat houdt een ademtraining in?

Ademtraining is (vooral) een lichaamsgerichte manier van ontwikkelen. Door lichaamsgericht te werken via de adem kan er op verschillende vlakken (mentaal, emotioneel, fysiek & zingeving/spiritueel) en diverse niveaus van ontwikkeling & gedrag tegelijk gewerkt worden. Ook heeft lichaamsgericht werken als voordeel dat niet alle ontwikkelingspunten van te voren al duidelijk mondeling gecommuniceerd hoeven kunnen te worden. Onbewuste leerpunten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de bewuste leerpunten komen ook naar boven en kunnen zo verwerkt en/of geïntegreerd worden afhankelijk van de behoefte.

Bij een ademtraining wordt er gewerkt met doelen en intenties. Voorafgaand aan ademtraining worden doelen opgesteld. Hierbij wordt er gekeken naar de verschillende aspecten van positieve gezondheid. Indien daar behoefte aan is, kunnen de doelen tussentijds worden bijgesteld. Voor elke bijeenkomst wordt er bovendien een intentie gezet welke het thema aangeeft voor die sessie.

Deel van de ademtraining zijn verschillende soorten kortere en langere ademoefeningen (de inzet van bewust verbonden ademwerk hierbij is afhankelijk van het doel van de training). Reflectie en evaluatie op de oefeningen en de ervaringen vinden continu plaats. Hierbij kunnen mondelinge, schriftelijke of ervaringsgerichte oefeningen/opdrachten worden gedaan/gegeven.

Bij ademtraining wordt er doorgaans ook gewerkt met huiswerkopdrachten. Afhankelijk van de situatie en de achtergrond van de deelnemer aan de training – en daarmee het gewenste doel – wordt er gekozen voor bepaalde opdrachten/oefeningen.

Wat levert het je op?

Een individuele ademtraining voor balans & veerkracht geeft meer bewustzijn, kennis en verbinding. Je weet niet alleen hoe je dingen anders moet aanpakken, je voelt het ook – iets wat vaak lastig met gesprekstherapieën wordt bereikt.

Daarnaast werk je aan je veerkracht waardoor je ook in de toekomst kunt anticiperen op moeilijke situaties en kan je als je (onverwacht of verwacht) te maken krijgt met uitdagingen deze beter handelen.

Verder geven deelnemers de volgende resultaten aan:

 • meer ontspanning
 • meer energie
 • dichter bij zichzelf komen
 • meer ruimte
 • groter gevoel van rust
 • meer duidelijkheid over de toekomst (zingeving)
 • hogere eigen waarde voelen
 • meer zelfvertrouwen

Hoewel je wellicht denkt dat het hierbij gaat om de fysieke kant, worden bovenstaande effecten ook opgemerkt op mentaal, emotioneel en spiritueel/zingevingsgebied.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan door een email te sturen naar jozien@chooseyourway.eu

Praktische informatie

De ademtraining wordt verzorgd in Groningen. Andere locaties zijn in overleg.

De data voor deze individuele ademtraining worden gepland in overleg met de deelnemer.

De investering voor deze ademtraining is afhankelijk van het aantal trainingsbijeenkomsten. Dit is afhankelijk van de persoonlijk situatie en achtergrond. Doorgaans vinden er (in eerste instantie) 6 bijeenkomsten plaats + 1 evaluatiebijeenkomst. Iedere bijeenkomst is ongeveer 2 uur. De laatste bijeenkomst omvat een evaluatie op de voorgaande bijeenkomsten en een analyse van de behoeften op dat moment, inclusief het bespreken van een eventueel vervolgtraject. Bovendien dient het ook als extra moment om de transfer of learning te borgen.

Wil je jouw werkgever vragen of zij de investering wil dragen? Vraag dan bij jouw werkgever naar het ontwikkelingskeuze budget of opleidingsbudget. In overleg met jou en jouw leidinggevende wordt er een offerte op maat gemaakt voor jouw werkgever.

Over mij

Als ademtherapeut heb ik een 2-jarige ademopleiding gevolgd en inmiddels al veel vrouwen (én mannen) begeleid op weg naar onder andere (!) meer ontspanning, rust in het hoofd, ruimte (mentaal en fysiek), verbinding met zichzelf, energie, zelfvertrouwen en aarding.

Mijn werkervaringen op het gebied van vitaliteitscoaching, loopbaancoaching, re-integratie en chronische stress, neem ik daarbij mee.

Daarmee is ademcoaching & – training bij mij bij uitstek geschikt voor jou als jij last hebt van:

– (chronische) stressklachten (ook bij overspannenheid en burn-out)

– niet-helpende patronen

– benauwdheid (door bijvoorbeeld astma, maaar ook door paniek- en angstklachten)

– pijnklachten, zoals spierpijn, hoofdpijn of rugpijn

– mentale en of fysieke prikkels (bijvoorbeeld omdat je bekend bent met astma, autisme, adhd, of hsp bent)

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur mij dan een berichtje. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Tot binnenkort?

Liefs,

Jozien

jozien@chooseyourway.eu / 06-28259161

Call Now